Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

doft

det luktar tvättstuga här

i grillarnas förlovade land

folk har körsbärsträd

under armarna dom har

svårt att se hur jävligt allt

ändå e o det luktar nytt

alla vet hur allt ska se ut

hur allt ska vara när det

luktar tvättstuga vet man

att folk har körsbärsträd

i vardagsrummet i köket i

ren förtvivlan doppar dom

diskborsten i bregottet o

solen svider in i nybonat

kök där allt e antiseptiskt

visst visste vi att lite skit

rensa magen sa hon till

honom när han ville därifrån

visst visste vi att grillen inte

skulle stå där ute på gården

hela vinter älskling? varför

tog vi inte in den?

alla ler där ute nu dom ler o

visar allt som dom inte vill o

dom luktar tvättstuga nu när

allt egentligen ska lukta instänkt

dra ludden ur mig

skriv en lapp om hur värdelös jag

är o solen stänker in i oss då

o vi ligger hjälplöst still just när

världens största måne dödar sol

så torr om mina händer. så fnöskig

i ansiktet o visst visste vi att

allt det trasiga aldrig skulle bli helt?

hur kan något bli helt? något simmar

som hungriga fiskar, väntar flingor

att bara gapa o få det i sig o sen

lukta tvättstuga o körsbärsträd är

vi vanilj nu? smärta smiter ut ur min

mun när jag gäspar o svart smink

mot kinden när jag egentligen vill vit

det är midsommarafton idag imorgon

bor sill o potatis i oss

svart i mig

som hugg i rygg i bröst i mage i fot

svart så plötsligt så omöjligt möjligt

som blod i bladen som sakta dör som

föds just för att bara dö igen o igen

stannar vi upp o ser alla dessa döda

levande som om vi vore odödliga då

vi glömmer ju allt vi väljer att inte se

det vi ser är som dokumentärer på

SVTPLAY som försvinner efter 3 månader

jag fryser nu i vårvärme jag längtar nu

vi är sill o potatis o vi luktar tvättstuga

nu när vi glömt allt ännu en gång




Fri vers av ss
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-07 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ss