Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängsvingefjäril

Ängsvingefjäril
vid skymningsvatten.
En vandrare
alltid på väg.

Söker en stund av stillhet
under aftonsolens
beskyddande stråle.

Vilande tanke mot björkstammen.
Den lugna vågen
sköljer sakta bort
gårdagens spår i sanden.
Tvivel byts ut till förtröstan.

Så mjukt är ditt hjärta
ett andetag
av regndroppens klara skönhet.

Så skört är ditt liv
ett flyende ögonblick.
Livsskuggor
strör blomblad i vinden.




Fri vers av Änglaögon
Läst 508 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-05-08 17:30



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert. Tycker särskilt om:
"Vilande tanke mot björkstammen. "
Känns så rogivande. Hittade denna som du skrivit i maj.
2017-05-13

  Hanna Mari Wallin
helt enkelt underbar poesi...
2012-09-05

  Ninananonia VIP
Gillar denna fjäril..
2012-06-03

  Niclas Petersson VIP
"Så skört är ditt liv
ett flyende ögonblick.
Livsskuggor
strör blomblad i vinden"

Precis så där är det. Vackert!
Gillar.
2012-05-22

  Ljusletaren
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-05-22

  issac.a.m
underbar..
2012-05-20

  Lars Hedlin
Mycket fint
2012-05-16

  Michaela Dutius
Berörande -med ord som droppar som flytande silver
2012-05-13

  Linda CH VIP
Ljuvligt vacker om livets förgänglighet. Bokmärke!
2012-05-11

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert och berörande. =) Ljuvligt fint. =)
2012-05-09

    ej medlem längre
Som en mjuk och varm smekning mot ögat är det att läsa din vackra text.
2012-05-09

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så vackert! gillar sista versen... varm och skör...
2012-05-08

  Lena Själsöga Keijser
så underbart vackert skriver du
2012-05-08

  Feminaz
vackert, vackert... så ljuvligt du diktar!
2012-05-08

  Silverstripe
Vackert!
2012-05-08

  Peter Kohlm VIP
Mycket bra; "ett andetag
av regndroppens klara skönhet"
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon