Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jesus var vad jag tror en vanlig kille, om han fanns, som man ville lägga över sina synder på. (Filmen "Life of Brian" säger nog det mesta kring detta.) Feghet! Och än idag sker detta på olika vis i samhället!


Oh my God...

Gud vad trött jag är
sa Gud och sände ned
sin avbild att dö?

Avsikten var att
testa människorna

Tror ni verkligen att
himlen väntar
när ni begår rått mord
på en oskyldig man?




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-10 20:07



Bookmark and Share


  LassO
Med endast 3 års aktivitet så har han påverkat hela världen... på gott och ont kanske man tycker men frågan är mer, vad "hade hänt annars" hade de vart bättre? Men ingen håller sej riktigt avvaktande och neutral inför Jesus... T o m Pilatus ställde sej frågan "vad ska jag göra med denne Jesus"? Och Pilatus hade knappast ens varit omnämn idag om inte, för Jesus... så man kan undra, "en vanlig man"?
2012-05-10

  Annie b'larsson VIP
Jag tror som du. Om Jesus har funnits, kan han inte ha varit något annat än en människa/en man; en modig man, med alla möjliga gåvor, men ingen Gud.
Tror han dödades på grund av rädsla hos de som då hade makten.

Blir blad du nämner "Life of Brian". En av de roligaste filmer som gjorts om Jesus. Monty Python går hårt åt all slags fanatism och hyckleri.

En god text - och bra du har med lite förklaring i ingressen.
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP