Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enigma

och ur den stora vitheten
framträder öar av ljus

kropparna famlar efter
kontur - en vagt
böljande skärpa

artärerna sammanfogar
den öppna, genomlyst
röda handen

örat tätt intill nebulosans
anding, hjärtat i bomull

blinkande alger

kastar skuggor av galaxer

över cirkulerade djup
av glödande embryon

och så öppnas blicken

och så är världen till




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 306 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-05-12 14:02



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
mystiken ligger runt orden och skapelsen, mellan ljuset och det röda, mellan kropp och galax.
snyggt!
2012-05-15

  Linda CH VIP
Gåtfullt och vackert!
2012-05-15

  TrollTörnTrappan VIP
Kosmiskt födelseögonblick som du gör mänskligt (eller tvärtom?), mäktigt komplext... "kastar skuggor av galaxer" och "artärerna sammanfogar" blir mina favoritglimtar.
2012-05-15

  desert star
jag tycker om denna mycket, ibland undrar jag vilken dimension du kommer ifrån...
2012-05-12

  cilax VIP
sista raden återupprättar dikten, gör bilderna opretetiösa
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin