Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan inte jag

Kan inte du bara berätta för alla du känner
Om hur vansinnigt snygg jag är
Och om hur mystisk jag verkar vara
Sådär svår att komma in på livet

Och kan inte du säga att jag är en sån som alla faller för
Trots att det egentligen bara är du, men det vill du inte erkänna

Kan inte jag få vara den där som du trånar efter
Som dina kompisar berättar för dig om när de har sett
så att du kan önska att det var du som såg istället

Kan inte jag få vara hon som du smygkollar på facebook
trots att du tycker att det är fjantigt
Bara för att du vill veta om jag är i en relation eller singel eller inte har någon förhållandestatus alls.
Och kan inte du hoppas att jag ska vara singel

Kan inte jag få vara anledningen till att du kommer på den där festen
trots att du inte känner dig snygg idag
Kan inte jag få vara anledningen till att du ville stanna hemma från den där festen
just eftersom du inte kände dig snygg idag

Kan inte jag få vara hon som du tänker på när du ser den senaste romantiska filmen från Hollywood
Kan inte jag få vara den som du skriver dikter om som du hoppas att jag ska bli glad över att få läsa
Samtidigt som du inte egentligen vet om du vill att jag ska läsa dem

Kan inte du drömma om att jag ska hålla händerna på dina höfter på en konsert. 
Kan inte du vilja gå hand i hand med mig genom din hemstad
Som om vi vore ett förälskat par, trots att vi inte är det

Kan inte jag få vara den du tänker på när du rör dig själv innan du ska somna
Kan inte jag väcka din kropp, och få ditt innersta att åtrå mig

Kan inte jag få vara hon som när jag kliver in i ett rum tar all din fokus
Och du och dina vänner delar menande blickar
Som säger att ”det är hon, hon är här”
Kan inte du vilja ställa dig upp och säga hej bara för att jag ska se dig

Kan inte jag få vara den som du tonårssuktar efter
Och som din dagbok handlar om
Trots att det inte alls var vad du ville

Kan inte jag få vara den du drömt om

Kan inte jag
Kan jag inte




Fri vers av A manner of speaking
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-13 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A manner of speaking