Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är också kärlek.

Hur tänkte du?
Att detta skulle hjälpa oss framåt?

Du vaknar i ångorna av gårdagens fylla
Tillsammans med självföraktet och mig
Vi är en dålig algoritm, där minus och minus aldrig blir plus
uträkningen bara fortsätter i oändlighet utan att komma ens i närheten av ett begripligt svar

Skärvorna av glaset
Var skärvorna av dig
Och det illa dolda hatet
Växte inom mig

För vi hatar att älska och älskar att hata
Drar upp, drar ner, drar sönder och itu
Sliter, slår, sparkar, skriker
Inombords

Inte evig lycka
Inte dela kärlek och sorg
Inte dela sjukdom och hälsa
Inte dela alls
Imorgon

Idag delar vi självföraktet, hatet
(och kanske kärleken, men det är en annan historia)
Riktar inåt
Vi låtsas inte om det
Men vi står vid en avgrund i kroppar som på insidan gör ont som om någon sakta skär med en kniv som egentligen är lite för slö
Jag kysser dig god morgon
Jag borde kyssa dig adjö




Fri vers av A manner of speaking
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-28 02:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A manner of speaking