Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns (jag drömde)

jag minns galaxerna som roterade utanför ditt fönster
där du blåste rök mot en svindlande evighet
och talade om 90-talet som försvann,
om gogos, Aliens, silvriga
saccosäckar och magtröjor
jag minns när dimman
skulpterade öar av kastanjeträd,

då vi skrattandecyklade
genom slottsskogens mörker,
jag minns din blonda peruk och
de rinnande ögonvrårna i Februarikylan,
jag minns då vi plöjde tunnlar
genom rumtiden och sjöng
”me love she speaks like silence”
jag minns när vi nynnade Tjajkovskijs svansjön
och gled ut över den sista isen

jag minns

jag minns dig

Jag drömde att du var död,
att ingen kunnat hindra dig
den här gången, jag drömde
att du var borta

att jag aldrig hann berätta

att jag älskar dig




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 475 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-05-15 09:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fantastik dikt, jag häpnar och sparar i mina drömmar
2015-01-12

  Hon kallar sig poet VIP
slutet....sorgligt men...ja en vacker text. Ja, man ångrar det man inte hann...
2014-10-13

    lenakarin
Den här är väldigt bra. Kontrasten mellan det lite vardagliga, nästan gulliga som skickar läsaren in i något mysigt och avslutningens bråddjup är.. hisnande.
2012-05-16

  Brachmin
Helt fantastisk. Förutom dikten i sin helhet, så är bara beståndsdelarna "gogos" och "skrattandecyklade" alldeles fantastiska!!
2012-05-15

  desert star
Detta gör ont att läsa, jag bokmärker!
2012-05-15

    ej medlem längre
En fantastisk dikt som jag länge ska minnas och läsa om och om igen...
2012-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin