Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårgardinen

Vårgardinen hänger tung
ljusgrön och skir
för andningshålen
andningen är tung

tar antihistamin
i näsan
i ögon
i tablettform

överdoseras
av
fågelkvitter
klåda
rinnsvuva

utmattat
flämtar jag
på kvällen
sover i långa sjok
tappar familjeband
umgängestid
som i dvala

känner mig som en knarkare
testar alla preparat
även hokuspokus
saltstenar
inhalatorer
kemiska preparat
från okända länder

längtar till vinterkylan
utan påträngande pollensäsång
så jag kan andas
vara pigg
umgås






Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-16 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t