Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en avlägsen höst

du var ett förvirrat spöke
från sömlösa nätters dimmor

ett barn inlindat i en
trasig segelduk, ett uppskrämt
djur som i blind eufori galopperat
ut i skogen och inte hittat
tillbaka igen

och jag kunde inte annat
än att älska dig

och du sa att du måste ut ikväll

jag vände mig om mot fönstret
som om alla tåg gått och alla
fåglar lättat

som om Oktobers förmultning
redan ruvade under vår hud

som om allt redan var över




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 265 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-05-18 10:48



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
den eviga tanken om kärlekens våndor,....jag vill slå och kämpa för jag älskar dig...men kanske är det kärleken förvrängd...fin text tankvärd....tack
2012-05-23

    ej medlem längre
En innerligt och påtagligt berörande text. Du har sån kontroll över orden, de landar en efter en, mjukt i hjärtat. De tre sista raderna ger mig rysningar längs ryggraden. Så bra!
2012-05-22

    ej medlem längre
Väldigt bra dikt.
2012-05-18

    lenakarin
Mycket bra.
"som om Octobers förmultning redan.."
raderna som står ut extra o som textens axel. Snyggt!
2012-05-18

    ej medlem längre
drauma-trauma
2012-05-18

  SvartPoesi
jätte fint skriftat,
Tack för underbar läsning. :)
2012-05-18

    ej medlem längre
mycket vacker text...

med innehåll

som växer rad för rad

Tack...
2012-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin