Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djupt inombords gråter hon förtvivlat

Vaknat,
somnat,
vaknat
och somnat

Känner mig mer sliten nu än
jag gjorde före jag somnade, första gången.
Kroppen värker
musklerna stretar emot.

Varje andetag känns tillgjort,
det är inte jag i denna kropp.
Inte jag som andas.
Likt med hjälp av en respirator
cirkulerar luften i mina lungor.
En maskin som tvingar mig leva.

Kroppen och andetagen samarbetar inte,
hela tiden i otakt.
Inte ens musiken beter sig som den ska.
Precis som i film spelas tonerna i bakgrunden
hörlurarna ger inte ifrån sig ett ljud, trots att jag maxat volymen.
Utomkroppslig känsla.

Rastlöshet

Det kryper i ben och armar
samtidigt,
djupt inombords
sitter den lilla flickan och skakar i gråt av förtvivlan.
Dold i ett mörker.




Fri vers (Fri form) av Ladyblack
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-18 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ladyblack