Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skator är vackra fåglar

bilden är lånad




SKATAN

 

  

jag har sett den i flera dagar

och flera gånger om dagen

den sitter på planket

mellan mig och grannen

skatan

 

den sitter där

känner som den tittar på mig

vickar på huvudet

putsar sina fjädrar

sen flyger den sin väg

 

efter en stund är den tillbaka

jag reser mig

går fram till fönstret

tänker nu flyger den säkert

sin väg

 

nejdå det gör den inte

sitter där tittar på mig

jag börjar undra om det

är något fel på skatan

 

hämtar kameran

hoppas fånga den på bild

men se det går inte

då flyger den sin väg

 

sitter i soffan och stickar

då hör jag något på fönster blecket

ser upp

får då se skatan

som sitter där pickar

på fönstret

 

det känns som jag har

fått en vän i skatan

som tydligen gillar

min altan

 

 

anits 18 maj 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-19 00:13



Bookmark and Share


  ULJO
Fåglar är alltid intresseväckande
2012-05-20

  Eva Helene VIP
Ja, visst är de fina skatorna!
2012-05-19

  Anya VIP
Härlig berättelse. Jaa skator är roliga!
2012-05-19

  Bibbi VIP
Störtskön.
2012-05-19

  Ljusletaren VIP
Underbar och vacker skygg fågel samtidigt som den är så tam.
Fina mjuka ord som jag gillar om denna fågel ... tack!

/kram
2012-05-19

  ResenärGenomLivet
Trevligt med nya vänner.
2012-05-19

    ej medlem längre
Jag har en skata som brukar äta på talgbollarna.
2012-05-19

  aol
fint skriftar du om händelsen,
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP