Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Physica

i midnatten skissar Newtons penna tunna ellipser
av rörelse lagar, en vindflöjel roterar mörker

i Feynmans drömmar möter de Heisenbergska matriserna
vågfunktionen i den dubbla verkligheten

hästen galopperar i flimrande sepia
och kvantobservationer målar
mönster av möjligheter
till existens

staden reser sig ur nattens dimmor
en duva lättar , en äldre herre jäspar på spårvagnen
morgonen vaknar i rader av blixtrande fönster
och någonstans spelar den osynlige guden på sin
elvdimensionella harpa av fundamentala strängar




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-21 14:35



Bookmark and Share


  surface to air
Fin, tycker extra mycket om :

"staden reser sig ur nattens dimmor
en duva lättar, en äldre herre gäspar på spårvagnen
morgonen vaknar i rader av blixtrande fönster.."
2012-05-21

    ej medlem längre
För mycket
& för lite
. skämmer allt.
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin