Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har väl alla var och en av oss någon gång varit barn? Jag antar det i vilket fall och när man är barn händer det ofta de mest förunderliga ting. Jag provar här att särskriva orden utan bindestreck eftersom den sporten blir alltmer populär här.


Något litet om en död kropp





Jag låg och flöt i vattnet när jag
plötsligt såg hur något oformligt
grått och liksom uppsvällt kom
flytande emot mig med strömmen.

Det var en död kropp. Den såg ut
att ha legat i vattnet ett tag. Jag
kom mig inte för med att bli äcklad
eller ens chockad. Det var mest

häpnad och nyfikenhet som bekom
mig. Mamma berättade senare för
mig om att det varit en tant vid
bassängkanten som suttit och skrapat

fotsulorna vid bassängkanten och att
när hon tappade pimpstenen den var
så lätt att den flöt och med en stilla bris
flöt utom räckhåll för hennes famlande

händer. En modig livräddare som fanns
i närheten dök ned i vattnet och åter
bördade den döda kroppen till den för
skräckta tantens trygga famn.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-21 19:44



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Vänta nu... - pimpstenen dog? Glömde du särskriva men kom på det tredje raden från slutet? Jag är full av frågor som inte behöver svar.
2012-05-23

    Jane S VIP
det där är väl ändå skräcken... när jag var liten gick det någon krimserie där en pojke och en pappa är ute och ror då pojken pekar och säger: titta pappa det ligger en vit tant i vattnet, och sen när kameran zoomar in den uppsvällda kroppen...hujedenamej
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP