Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto 18 maj 2012




Nostalgi

 

 

 

jag sitter mitt i min ensamhet

långt ifrån all stress och stadens brus

 

jag har allt jag behöver

en bostad där jag trivs

mat på bordet

fyrfota vänner

som jag får träffa när jag vill

 

ändå sitter jag här

i min ensamhet

längtar till den gamla stugan

bryggan nere vid tjärnen

 

vattnet det mörka klara källvattnet

som jag drömmande såg ut över

nu sitter jag här försöker fånga min längtan

på det blanka papperet

i min bok med gula pärmar

 

jag vet nu att den plats jag drömmer om

som en gång för mycket länge sedan

var min tillflykt när jag behövde

tystnad och stillhet

 

där har nu en liten familj

sitt sommarboende

det kunde jag se

när jag åkte förbi

tänkte parkera bilen

gå fram till bryggan

sitta in stund

känna lugnet

 

stigen som en gång kändes lång

nu är ett minne blott

alla träd som en gång fanns där

är borta

 

det var så kalt där

den gamla stugan bryggan

allt syntes från vägen nu

idyllen som jag en gång kände

den var borta

 

minnen från en gången tid

dom lever kvar inom mig

 

det är dessa minnen jag tar fram

nu när jag sitter här

i min ensamhet

och drömmer mig bort

 

 

anits 26 maj 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-26 10:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-05-30

  Eva Helene VIP
Fin, lite vemodstyngd nostalgitripp.
2012-05-27

  ULJO
Vilken vacker betraktelse du bjuder
2012-05-27

  poetryGirl
minnen från en gången tid

dom lever kvar inom mig

så är det
2012-05-26

  poetryGirl
minnen från en gången tid

dom lever kvar inom mig

så är det
2012-05-26

    ej medlem längre
Det är fint när ljusa minnen dröjer...
2012-05-26

  Anya VIP
Jaa minnen är fina och lite vemodiga, precis som texten säger.
2012-05-26

  LenaJohansson VIP
fint ordat
2012-05-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP