Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Häggen

 

 

 

länge har jag följt den

häggen utanför mitt fönster

 

såg när hösten kom

färgade dess blad gula

vinter när snön hängde

tung på dess grenar

 

så kom våren

det började så sakta grönska

grenarna började få blad

som växte sig större för varje dag

 

plötsligt en dag anade jag

att det började grönska

häggen började få små blad

 

en morgon när jag drog upp

min persienn såg häggens vackra

vita blommor slagit ut

 

när jag öppnade min altandörr

kom doften av häggen till mig

jag kände nu snart är sommaren här

 

så plötsligt en dag

kom vinden

och med all kraft

tog den häggens alla

blommor med sig

 

nu lyser det inte vitt från blommorna

längre, sitter litet kvar

som fåglarna tar för sig av

 

 häggen är grön dess grenar

 vajar så fint i vinden

talar om att nu är

sommaren här

 

 

anits 27 maj 2012

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-27 10:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eaglemountains
2012-05-30

  Lars Hedlin
Sommrigt!
2012-05-30

  Anya VIP
Fin bild. Som en häggdagbok som jag får läsa.
2012-05-30

  Ljusletaren VIP
Älskar foton med stigar på ... vackert foto.
Vackra ord om häggen och nu får du se fram emot trädets bär ;.)

/kram
2012-05-29

  ULJO
Vackert i ord och bild
2012-05-27

    Birgersdotter VIP
Härligt stämningsfullt
2012-05-27

  ResenärGenomLivet
Sköna rader...
2012-05-27

    Ken Cassel
Fint Stina! :))
2012-05-27

  Eaglemountains VIP
Så vacker, så vacker är häggen, när den står i full blomning .... jag minns ... vackert foto dessutom ...
2012-05-27

    ej medlem längre
Doftande poesi.
2012-05-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP