Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bitterljuv dröm om verkligheten

Utanför mina frostade glasrutor,
breder världen ut sin glans.
Grönskan överröstas endast,
av näktergalens ljuva sång.

Men utanför mina vanliga rutor,
fläker världen ut sin pest!
Avgaserna överröstas alltid,
av en galen mans gälla stämma.

Så jag frostar därför alla fönster,
och låter glansen täcka mina ögon.
Naturen susar sådär härligt i bakgrunden,
från mina högtalares drömlika bas.

Ljuva dröm, ljuva verklighet!




Fri vers av Den Andra Andreas
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-31 22:30



Bookmark and Share


  sandraskänslor
länge sedan jag läste något av dig. gillar! så fint med "grönskan överröstas endast, av näktergalens ljuva sång" för att i andra stycket gå över till "avgaserna överröstas alltid...". väldigt målande. verkligen en bitterljuv dröm om verkligheten! fint.
sandra
2012-07-20

    ej medlem längre
Dina ord berör...
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Den Andra Andreas
Den Andra Andreas