Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Lördag 2 juni 2012

 

 

det är lördag morgon

den andra dagen i juni månad

termometern visar två grader varmt

det blåser och regnar

 

idag får det bli varma kläder

när jag ska stå ute och sälja bröd

och lite annat åt hembygdsföreningen

 

vinden tar i när jag kommer ut

undrar vad jag gett mig in på

det är länge sedan jag lovade ställa upp

vädret det kan ingen göra något åt

 

jag ger mig väg för att ta fram

det som ska med ner till parken

och brukets dag

 

vi fyller en av bilarna med det

hällgräddade brödet sen var mer

som skulle med vi tar med oss mössor

halsdukar några kepsar lite vykort

 

vi var överens att det räckte behövde

inte ta med oss mer det går aldrig

att veta om det kommer någon till

det jippo som bruket och föreningarna

arrangerar

 

vi plockade upp det vi hade i ståndet

som var vårat det blåste det regnade

vi frös från första minuten inte många

besökare i början

 

rätt som det var tog vinden i vi trodde

ståndet skulle lyfta ge sig iväg nedför

backen och ta allt med sig det stod kvar

och vi med

 

trots att vi var varmt klädda så frös vi

men vi hade ju mössor och halsdukar med

så vi lånade av det som skulle säljas

det blev lite bättre

 

det enda vi sålde var bröd när vårat

pass var över brödet slut inget annat

gick att sälja bestämde vi att plocka

ihop köra tillbaka det som var kvar

 

det var så skönt att sätta sig i bilen

åka tillbaka ställa in det som var kvar

få åka hem och värma sig

 

jag tror aldrig jag frusit så mycket

i början på juni det är först nu jag

börjar bli varm jag druckit varmt

legat i soffan med en filt om mig

duschat varmt haft en tjock ylletröja

på mig

 

klarar jag mig från att bli förkyld nu

så var det nog meningen att ag skulle

frysa denna andra juni 2012-06-02

 

 

anits 2 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-02 20:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Hoppas Du klarar Dig utan att bli förkyld.
2012-06-03

  Anya VIP
Tack för en kylen berättelse. fint att få följa med.
2012-06-03

  Ljusletaren
Regnet kom på eftermiddagen hos oss.
Examencup pågår i byn ... blev inställt idag pga. av vädret.

Snyggt jobbat med att sälja erat bröd ändå.
Fina ord om hur en kall och blöt dag kan vara.

Ett minne för livet med både ord och självaste händelsen.

/kram
2012-06-03

  tom boreland
känner igen
2012-06-02

    ej medlem längre
Kul att läsa din story. Jag tror hela alndet haft kallt...
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP