Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Den gamla hängbjörken

 

 

jag tänker när jag ser på

den gamla hängbjörken

hur länge får den stå kvar?

 

för varje år lutar du lite mera

du är stor hög och vid

du är en av dom vackraste

hängbjörkar häromkring

 

fågelholken som placerats på dig

hör jag att det piper

så än gör det du plats så att snart

kanske nya fågelungar sitter på

holkens kant vill pröva sina vingar

 

du är en vacker gammal björk

med sprickor här och där

nävern är grov det finns mossa

på din stam om man tittar riktigt noga

 

jag bävar för den dag

du måste tas bort

så tomt det kommer att bli

utanför mitt fönster

 

 

anits 3 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-03 20:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det är något visst med stora björkar. Fint och levande skrivet.
2012-06-05

  ULJO
Björken den helande kraften, snyggt gestaltat
2012-06-04

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Träd är verkligen fantastiska Guds skapelser.
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP