Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fåjlar är intressanta att studera




Fågelkrig

 

 

jag har öppnat altandörren

ställt den på glänt

 

hör hur fåglarna tjattrar

det blir värre och värre

undrar vad det är som

händer

 

plötsligt får jag se

hur björktrastarna

jagar en ensam skata

på flykten

 

det dröjer inte länge

förrän den är tillbaka

men inte ensam

 

nu är dom två skator

plötsligt kommer en till

så ännu en

 

jag står och ser på

hur dom mindre björktrastarna

jagar iväg dom större skatorna

 

så håller dom på

en bra stund

tills båda parter tröttnar

och flyger åt var sitt håll

 

anits 3 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-03 21:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Kanske lägger skatorna näbben i blöt och blir därför bortjagade? ;o) Rolig text som känns igen.
2012-06-05

  ULJO
Fin och intressant läsning om natuens lag
2012-06-04

  Bibbi VIP
Spännande.
2012-06-04

  poetryGirl
jo jag har sett det, fint beskrivet
2012-06-04

    Maria Malm
Påminner mig om när jag såg en skata i kamp med en huggorm. Blev ju tvungen att stå en stund och titta på den kampen.Tror inte att någon vann där heller till slut, de blev nog bara uttröttade och lite skadade.
2012-06-04

    ej medlem längre
Ett lyckligt slut.
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP