Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den frågande


Varför tror jag?

Jag bär ju sorgens röda bokstav bränd i min panna och
trummorna tystnar i skuggan av mina fotspår.

Varför hoppas jag?

Jag föddes ju utan rätten att leva och
fick skulden varje dag inskuren av de kloka tre.

Varför önskar jag?

Jag hade ju inga egna andtag, var bara till för en annan och
kvävdes så stilla av dessa drunknandes livssmärtor.

Varför frågar jag?

Jag har ju inget svar att ge mig.

Men kanske. Kanske har jag bara en ovis själ.
Och ett hjärta som längtar.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 239 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-04 09:08



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Vännen, du härbärgerar en synnerligen vacker och klok själ
vilken vet att lagen om tre dig en dag kommer dig ge
svar på dina frågor med mer än blott besked
Ty inom dig vet du redan om
att livet över tiden vill dig väl
och att längs den fortsatt vägen
det finns någon som innerligt väntar
på att dig få älska och få följa med
och bygga minnen tillsammans med dig

Den röda bokstaven står nog inte blott bara
som ett tecken för sorgen
utan är nog än mer ett tecken som berättar om
kärleken som såväl fyller dig
som den ständigt skapas och förnyas inom dig ...
2012-06-04

  surface to air
Jättefin!
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP