Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så här var det i torsdags 1 juni hos mig




Altanstädning

 

 

 

solen kämpade sig fram

molnen öppnade sig

gjorde det möjlig för solen

att sända sina värmande strålar

mot marken

 

 

jag var inte sen med att gå ut

för att få den ordning jag vill

ha på min altan

 

hinken jag gömt längst in i hörnet

fick jag efter mycket möda fram

tömde den på sitt innehåll det fanns

mycket där som jag stoppat ner

sånt som jag tyckte var bra att

ha saker

 

jag tömde ut allt på plattorna

gjorde högar för det jag kunde

kasta och sånt jag ville spara

det blev inte mycket kvar i hinken

 

allt som skulle kastas blev till en

stor sop påse så sopade jag av

altanen från allt skräp som blåst in

gjorde i ordning två hinkar som jag

ska sätta potatis i så två lådor för

sallad och dill

 

två stora krukor där myrorna trivts

inunder där hade jag strött kanel

det ska visst myrorna inte gilla

jag lyfte på den ena sen den andra

där fanns inga myror längre

 

så kanel var bra för att få myrorna

att flytta nu kan jag ha mina pelargoner

i dessa två krukor när vädret blir varmare

och det inte längre är risk för frost

 

när jag äntligen var färdig fått ordning

på altanen tagit ut dynan till stolen

gjort mig en kopp kaffe satte mig ner

för att njuta en stund kom blåsten

sen regnet som slog ända fram till dig

där jag satt

 

så jag tog min kaffekopp och dynan

gick in satte mig vid köksbordet

såg ut i regnet var glad att jag äntligen

fått ordning på min altan

 

 

 

anits 1 juni 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-04 18:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fint skrivet och så roligt att få se din altan. Tack och bock!
2012-06-05

  ULJO
Du bjuder verkligen på dig själv på ett underbart sätt, applåd för det
2012-06-04

  aol
vacker bild och logikt skriftat,
2012-06-04

  Eaglemountains VIP
Vacker bild på vacker altan ...
2012-06-04

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-06-04

  Eaglemountains VIP
Tack för denna berättelse om vårstädningen - den årliga årstädningen, på altanen - känner igen mig ..
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP