Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett försök att skriva en berättelse om kvinnor med namn som börjar på alla alfabetes bokstäver en berättelse om att träffas 25 år efter stundenten dom har alla gått i en flickskola




Ett jubileum

  

Ann och Birgitta har växt upp tillsammans

I en by där det fanns många djur, trots att

dom nu bor långt ifrån varandra så dom följts

åt sedan barndomen

 

Cissi Diana och Elsa har alla fått fina jobb och

bor numera i Stockholm alla tre. Frida har träffat

en man ifrån Norge bor numera i Tromsö, och har

nästan tappat kontakten med sina klasskamrater

sen dom tog studenten

 

Gabriella Hilda Inga och Jonna träffas nästan varje dag

dom bor kvar i sin barndomsby har barn i samma ålder

som går i samma klass i den skola där dom själva en gång

gått

 

Karin träffade en man ifrån japan när hon studerade

I USA, nu bor hon i Nagoya är gift med sin japan har

fyra barn och trivs med livet.

 

Lena Marie och Olga är det ingen som har kontakt

med längre ingen vet var dom finns och vad det blivit

av dom.

 

Paulina gifte sig med en äldre rik man hälsar inte längre

På sina gamla skolkamratersätter näsan i vädret ser åt

ett annat håll om hon möter någon av dom på stans gator

 

Rigmor har övertagit sin fars handelsträdgård trivs med

det och livet som det har blivit. Solveig och Terese sökte

sig till politiken och har nu sina jobb inom den har olika

politiska åsikter är fortfarande vänner och träffas då och då

 

Ulrika och Veronika jobbar nu inom kyrkan Ulrika är präst

Veronika diakon men i olika församlingar. Xantippa har aldrig

tyckt om sitt namn kallar sig numera Tina bor i Göteborg med

man och många barn både egna och mannens, jobbar på en

stormarknad och trivs med livet

 

Yvette har blivit fotograf det drömde hon om redan som barn

att bli hon lever ensam och trivs med det enligt dom som träffar

henne ibland Åslög har flyttat till Oslo och sin pappas hemtrakter

mer är det ingen som vet

 

Ädela har fått överta sin mormors hus en dröm som blivit

verklighet då hon nästan alltid var hos sina morföräldrar

Özlem finns i Turkiet men var är det ingen som vet

 

Nu väntar Rigmor och Terese på svar hur många av dom

gamla klasskamraterna som kommer att svara på inbjudan

att träffas 25 år efter studenten

 

 

 

anits 12 maj 2012  

 

 

 

 




Prosa (Novell) av anits VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-04 19:07



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Härligt kreativ text!
2012-06-09

  Bibbi VIP
Kul text.
2012-06-08

  Anya VIP
Lekfull text. Kul!
2012-06-05

  Ljusletaren
Fantastiskt underbart skrivet ... wow och åter wow.
Vad du kan :-)
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-06-05

  ULJO
Intressant och trevlig läsning
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP