Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hatar mig, du älskar dig, jag tänkte vi skulle passa






är jag tillräckligt bra
om jag säger att jag
har en pappa som är ganska rik

är jag tillräckligt fin
efter fyra glas vin
eller fortfarande mig lik

är jag tillräckligt snygg
när jag låtsas vara stygg
som jag vet att du tänder på

eller tillräckligt kul
för att kunna vara ful
och ändå väcka din åtrå

är jag tillräckligt lättklädd
för att jag ska bli sedd
(du får ta av mer om du vill)

framstår jag som billig
när jag kallar mig villig
för att du ska få svårt att sitta still

är jag tillräckligt smal
för att bli kvällens val
och få följa dig upp i din hiss

är jag tillräckligt galen
för den stora finalen
(svarar på allt med ett fniss)





för jag lovar att...


jag är tillräckligt osäker
för att du ska gå säker
jag säger inte ett knyst

det är ingen som ser
när jag gör allt du ber
snälla låt mig bara bli kysst




och jag lovar och svär
det gör ingenting när
du dagen efter inget minns

för var jag tillräcklig
var jag levande
fick jag veta att jag finns











Bunden vers (Rim) av dagbokspoesi
Läst 952 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2012-06-04 19:50



Bookmark and Share


    kivu
Så läsvärt så det är löjligt. Läser om igen. Roar och oroar på bra sätt.
2012-06-17

  Cissmoll
Skitbra, som alltid. Älskar både form och innebörd.
2012-06-12

  Matilda E. Stridsberg
Du skriver så himla bra!
2012-06-12

    ej medlem längre
Läsvärd dikt som skiljer sig från mängden. Det är omöjligt att säga hur lång tid det tog att skriva den; kanske en kvart, kanske flera dagar? Kontrasten mellan första och andra delen skapar eftertryck och du använder rim på ett smidigt och elegant vis.
2012-06-08

  Armo
Grymt bra!
2012-06-08

  Il poeta della luna
Riktigt bra - Smart skrivet!
2012-06-08

  Fru Intighet
Åh, så fruktansvärt vackert!
Genialiskt.
2012-06-05

  Sophie Jennifer
Så himla bra!
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

dagbokspoesi
dagbokspoesi