Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lika sant idag som det var 1979 när jag skrev dikten




Inte låta bli

Vi får inte blunda för det som händer

omkring oss,

inte vända om för att undvika.

Får inte fly undan sanningen

även om den är obehaglig.

Vi har alla en skuld i det som händer

runt i vår värld.

Att människor lider och dör,

speciellt att barn gör det.

På grund av vuxna människor maktbegär

och vinningslust.

 

Vi får inte blunda för det som händer

omkring oss,

inte vända oss om.

Vi får inte böja oss

även om vi vacklar för det som sker.

Inte låta bli att reagera.

Inte blunda

och inte vända oss om.

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-05 22:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och sant skrivet
2012-06-06

  alvan
Lika gammal som mig och ändå så mycket i orden!
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP