Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto på min rabatt




Färgen den är blå

 

 

 

jag älskar den blå färgen

som finns i så många nyanser

den blåsippe blå som får mig

att tänka på barnen när dom

glada plockar en liten bukett

med blåsippor för att ge till

en älskad mor

 

krokusen som tidigt om våren

strävar sig upp lyser så vackert

 med sin blålila färg i min rabatt

 

kom att tänka på den riktigt mörkt

blå färgen som när jag var kanske

tretton, fjorton år stickade en kofta

i just en sådan blå färg

 

jag stickade den stor för jag ville kunna

ha den länge ag sparade den det var den

första kofta jag stickade, minns än idag

hur stolt jag var över den

 

det känns så tråkigt den var med mig

väldigt länge nu finns den inte kvar

tror den försvann i en flytt för länge sedan

 

jag älskar att som är blått som dom blå

skuggorna en vinterdag när solen skiner

eller når himlen är så där mörkt blå

en vacker höstdag

 

den blyga förgätmigejen i sin ljusblå färg

den fångar mig varje dag när jag ser på

min rabatt tänk att jag äntligen har denna

ljuva blomma som jag så länge sökte

 

nu finns den hos mig och jag njuter

varje gång jag ser den min

älsklingsblomma

bland många andra

 

 

 

anits 8 juni 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-08 17:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2012-06-14

  Ljusletaren
Fint foto och fina ord plus att blått är en fin färg ;.)

/kram
2012-06-10

  Maria T
Jag tycker så mycket om
den lilla blåklockan som
växer utefter dikesrenen
2012-06-10

  Eva Helene VIP
Fint! Den är även min färg.
2012-06-09

  Rise Little One
Blåa färg är symbolisk för lugn och harmoni ... du kanske kan sticka en ny blå kofta?
2012-06-09

  ULJO
Håller med dg, den blå färgen är harmonisk
2012-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Vilsam färg.
2012-06-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP