Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto över ån vid bruket




Söndagmorgon 10 juni 2012

 

  

jag vaknar tidigt trots att jag

hade svårt att somna anar solen

bakom persiennens springor

 

stiger upp bara för att dra upp

persiennen lägger mig igen ser ut

i den gryende morgonen

 

kan ana bilar på vägen utanför mitt

fönster trädens grönska dämpar ljuden

från bilarnas framfart det är skönt

 

slumrar till en stund hör radion börja

spela stänger av den vänder mig mot

väggen somnar om

 

när jag vaknar har det gått minst

en timme dags att stiga upp

 

börjar med att plocka undan disken

i diskstället innan jag gör mitt kaffe

 

det har puttrat färdigt i min kaffebryggare

mitt kaffe är färdigt

 

häller upp av det varma kaffet i en mugg

håller den med båda händerna

 

ställer mig ser ut på min altan

där växer det så det knakar

 

i rabatten är det full fart det blommar

så vackert tätt och fint nu syns inte allt

ogräs längre

 

kaffet är urdrucket pysslar en stund

med mina blommor

 

sätter mig och läser vid köksbordet

boken är för tung att sitta i soffan

eller att ligga i sängen att läsa

 

tänker på vad dagen har att ge en promenad

om regnet håller sig borta kanske det går

att sitta på altanen en stund

 

dags för frukost fil flingor ett glas juice

en hård brödskiva med ost det är ju

trots allt söndag

 

sitter länge med min frukost

har inte klätt på mig än sitter

i morgonrocken trots att det blivit

söndag förmiddag och jag skäms

inte över det, det är så skönt att

få ta det lugnt och inte stressa

 

snart ska jag duscha innan jag

tar mig in i den nya dagen det

är alltid lika spännande vad den

har att ge

 

 

 

anits 10 juni 2012

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-10 13:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Harmoni.
2012-06-14

  Eva Helene VIP
Vilken skön morgon som du beskriver så fint!
2012-06-11

  ULJO
Trevlig text i all sin enkelhet, mycket berörande och därtill en alldeles underbar bild.
2012-06-10

  Eva Langrath VIP
Avstressande ord mitt i livet.
2012-06-10

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt att läsa om din fina morgon.
2012-06-10

  Anya VIP
Fin här och nubild. Det du kan så bra.
2012-06-10

  Ljusletaren
Så härligt att läsa att du bara "är" och njuter av din dag. Tumme upp för det ;.) Vacker bild också/ kram
2012-06-10

  Rosen VIP
vardagspoesi i sköna mjuka toner...
2012-06-10

    maija tuori
Fin bild och underbar text ;)
2012-06-10

  Maria T
Ja visst är det spännande
med en ny dag
2012-06-10

  marie-helene
Det låter så mysigt...
Hoppas du också får en
lika Music em och kväll...
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP