Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En härlig söndag



En härlig söndag

lagom varmt solen sänder sina strålar ibland
jag kom äntligen ut står länge och funderar
vart mina steg ska ta mig

så bestämmer jag mig går nedför backen
går sen vägen till höger tills jag kommer
fram där skogen tar sin början

går in i den tar den smala korta stigen
känner mig lite orolig för att möta varg
eller björn det är mitt på dagen många
ljud runt omkring min oro släpper

lyssnar till fåglarnas sånger svalornas
färd där högt däruppe på himlavalvet
jag njuter det här är lycka för mig

kommer fram till en plats med mycket
stenar det går bra jag tar mig fram
utan att stå på öronen

jag vänder hemåt genar över skolgården
går förbi bystugan där är parkeringen
full av bilar och cyklar det är säkert något
på gång där dörren står öppen men det
hörs ingenting därifrån

snart är jag hemma solen skiner det är
skönt på altanen så jag gör mig kaffe
går ut och sätter mig

när jag ställer ner muggen med kaffe
slinter den ur min hand hinner rädda l
lite det får räcka så länge

hinner inte sitta länge förrän det kommer
några regnstänk det doftar så gott
regnet kommer inte åt mig där jag sitter
taket från balkongen ovanför skyddar mig

känner att här tänker jag sitta
tills det är dags att gå in och
laga mat




anits 10 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-11 22:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2012-06-14

  Ljusletaren
Vacker bild och en en vacker naturpromenad som du bjöd oss in på. Tack :-)

/kram
2012-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag minns när vi var i Drevdagen på bibelstudiedagar. Då kom tankarna när det gäller just detta med björn. Vi såg dock ingen.
2012-06-12

  aol
gillar den mysiga inlevelsen i din fina skrift,
2012-06-11

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tack för att jag fick följa med på en mycket skön sommarpromenad. Det var trivsamt att sedan få följa med och dricka kaffe med dig!
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP