Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Hur ska jag glömma

 

  

 

hur ska jag kunna glömma

alla åren tillsammans med dig

det går inte och behöver inte gå

 

men jag undrar om du någonsin

älskade mig

 

var jag någon som du kunde ha

att avlasta gårdens många sysslor

när du själv hade annat för dig

 

minnena kommer ibland som drömmar

på natten ibland fina som att få leva

nära naturen ha många djur som blev

kära vänner

 

så kommer drömmarna mardrömmarna

hur det var att bo och trängas på tjugo

kvadrat i väntan på att huset skulle renoveras

få mer än köket att bo i

 

kämpande med att bära in och ut vatten

veden som aldrig räckte till tidiga mornar

sena kvällar aldrig hade jag en minut

för mig själv

 

till slut blev ett rum till färdigt

på sommaren kunde vi sova på övervåningen

där trängdes vi med symaskiner du hade

tagit över en firma för att sy dynor till traktorer

 

något du skulle göra men aldrig gjorde

det var tur att det gick att sitta där och

sy på vintern men då måste det eldas

i den gamla husqvarna spisen

 

när det var riktigt kallt var måste den

gamla gröna täljstens kaminen också

stå för värmen då gällde det att det fanns

ved det gjorde det sällan det var att

försöka göra det bästa av allt

 

det var jobbiga år vill ändå inte vara

utan dom alla dessa jobbiga år har

givit mig erfarenheter som jag haft

med mig i livet

 

 

anits 13 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-13 23:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
En gripande text om ett liv som flytt.
2012-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Våra minnen är en del av oss. Vi skulle inte vara dom vi är utan våra minnen.
2012-06-14

  Ljusletaren
Älskar dessa dina ord;

"utan dom alla dessa jobbiga år har
givit mig erfarenheter som jag haft
med mig i livet"

/kram
2012-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Själv har jag tvingats ta ett sista farväl av min far.
2012-06-14

  Bibbi VIP
Så smärtsamma minnen.
2012-06-14

    Birgersdotter VIP
livserfarenhet...
2012-06-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP