Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Längtar efter sommaren

 

 

jag hoppas att sommaren

nu kommer med sol värme

efter allt regnande

dom senaste dagarna

 

jag hoppas att det blixtrat

och dundrat färdigt för ett

tag

 

precis som mina fyrfota vänner

är jag inte så förtjust i blixt och

dunder men det hör ju sommaren

till

 

det regnade det vräkte ner hörde

hur regnet slog mot altanens plattor

det var som himlen öppnat sig

 

strax utanför mitt fönster stod en bil

det satt en man i den undrade varför

han satt där länge

 

så slutade regnet då steg mannen

ut ur bilen det hade regnat så han

stannade i bilen tills det slutat

 

men på vägen kunde han inte gå

där var det en sjö som bildats så

han fick gå över gräsmattan dit

han skulle

 

nu tror jag allt som måsarna släppt

på min bil regnat av den får vara fri

tills måsarna gör sin attack igen

någon kastar ut bröd till dom har

sett att dom kommer med bröd

i näbben

 

nu längtar jag efter sol och värme

och hoppas det får bli så när mina

kära barnbarn har sina skolavslutningar

dom närmaste dagarna

 

 

 

anits 13 juni 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-14 00:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Hoppas du fått lite sol nu...
2012-06-17

  Anya VIP
Det kan bli för mycket av regnandet. hoppas diktarjaget får fina dagar.
2012-06-16

  ULJO
Håller med dig, sommar vill vi ha
2012-06-14

  ResenärGenomLivet VIP
Du är inte ensam med att längta.
2012-06-14

  Ljusletaren
Varje dag har något fint att ge ;.)
Spås att vi ska få den bästa sommaren på 30 år ... så håll ut min vän/kram
2012-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Det räcker med kyla och regn nu.
2012-06-14

  Bibbi VIP
Ja, nog längtar man efter sommaren nu.
2012-06-14

  aol
gillas, bra skriftat
2012-06-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP