Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto på en väg jag tycker om att gå




Humörsvängningar

 

 

ditt sinne brukade ofta rinna över

då tålde du inte minsta motsägelse

 

du kunde komma hem spy galla

över än den ena an den andra

 

vad du sagt till dom som din ilska

gick utöver det visste jag aldrig

vad dom svarat kunde jag heller

inte veta

 

ibland gick det snabbt över men inte

alltid värst var det när det gick veckor

och du ältade samma sak hela tiden

 

jag förstod ju ingenting enligt dig

det fanns människor du bestämt

dig för att du aldrig mer skulle

prata med

 

dröm om min förvåning när jag en dag

fick se dig hjälpa en av dessa människor

såga och klyva ved

 

först tänkte jag inte säga något men kunde

inte hålla tyst så jag frågade om hon bett

om hjälp

 

det hade hon inte du tyckte synd om henne

hon var ju ensam med allt det var vad du sa

när jag frågade just den dagen hade hon

sina tre vuxna söner till hjälp

 

jag insåg snart att det var roligare med veden

än att sätta upp gardinstängerna hemma så

vi slapp all insyn och kunde få det lite ombonat

 

 

anits 16 juni 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-06-16 19:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ja att vi människor tycker en sak bakom stängda dörrar och sedan gör en annan, det känns igen. Bra beskrivet.
2012-06-19

    maija tuori
Bra skrivet ! känner igen ..
2012-06-17

  Lars Hedlin
Stark..bra skrivet
2012-06-17

  Ljusletaren
Du har inte haft lätt min vän.
Tur att du har hittat igen dig själv och bara få vara den som du själv vill vara. Njuta och skriva och ...
/kram
2012-06-17

  HelenaW
Livet är fullt med människor msn aldrig förstår sig på. Jobbigt när det är någon nära.
2012-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, livet går upp och ner.
2012-06-16

    ej medlem längre
Ja, jag säger då det.....fin bild. Vad har du förkamera? Min bilder på Canon blir för stora
2012-06-16

  Bibbi VIP
Känner igen det här tillståndet.
2012-06-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP