Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dröm jag hade




VILSE

 

 

 

jag har gått vilse i skuggan

försöker gång på gång

hitta ljuset

 

hur jag än försöker

dras det längre och längre

bort ifrån mig

 

jag försöker ta mig fram

det känns som jag står still

står på samma ställe och

stampar

 

jag trampar runt kliver över grenar

dom stora stubbarna står tätt i en

lång rad dom kan jag inte kliva över

 

snubblar fram försöker hitta vägen

ut ur skuggan då känner jag taggtråden

som fastnat i mitt vänstra ben

 

jag kommer ur det gick hål

på byxbenet nu går jag åt andra

hållet hoppas komma ut ur skuggen

där

 

så får jag höra koltrasten sjunga

jag går ditåt där jag kan ana att

ljuset finns koltrasten får leda mig

med sin sång

 

plötsligt har skuggan försvunnit

jag ser ljuset det blänker i dammen

som ligger framför mig

 

nu har jag äntligen hittat ut

det går att andas igen

får syn på bänken

där den står där jag alltid

brukar sätta mig en stund

vila benen se ut över vattnet

bort mot dom blånande bergen

 

det här är min plats på jorden

här får mina sinnen sin välbehövliga

vila här kan jag andas

låta tystnaden få tala till mig

här är lugn och stilla ro

det här är platsen jag drömmer

om att få vila ut

när mina dagar är slut

 

 

anits 20 juni 2012

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-21 00:30



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ljuset leder oss alltid rätt!
Snyggt och bra ordat/ kram
2012-06-24

  ULJO
En känslosam historia du bjuder på
2012-06-22

  Lars Hedlin
En vandring genom känslor...
2012-06-21

  ResenärGenomLivet VIP
Bra att det bara va en dröm, fast du hittade ju ut till slut.
2012-06-21

    Birgersdotter VIP
Skönt att du tillslut fann ljuset
2012-06-21

  Eva Helene VIP
En svår dröm som får ett lyckligt slut. Koltrasten som visar vägen till ljuset - så underbart!
2012-06-21

    ej medlem längre
Skönt med en egen plats att få vila vid, jag har dock ingen sådan ännu!
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP