Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan efter livet

Du har ett skrik inom dig
Ett skrik som aldrig tar slut
Som ett hungrande lejon slukar det dig
I sitt sökande efter en väg ut

Som ett stort, mörkt hål i ditt ensamma hjärta
Sprider sig en sorg som ett rinnande vatten
Ett vatten så djupt, fyllt av beundran och smärta
Som jagar din övergivna själ ut i natten

Bort från all trygghet, all lycka och värme
All den kärlek som omgav dig förr
All glädje försvinner, ångesten kryper närmre
Och det är som om Döden knackar på din dörr

Men inte den död vi alla snart känner
Utan den som långsamt förtär dina sinnen
En död som kallas längtan, som svider och bränner
Och som får dig att slita i alla vackra minnen

Det som hänt, det som är och det som skulle kunna vara
Allting samlas till en stor, svart boll
Den skakar dig häftigt när du försöker förklara
Och all ditt hjärtas kunskap är nere på noll

Din längtan har nu tagit över din kropp
Ditt hjärta är trasigt, det blöder
Men när klockorna stannar och smärtan tar stopp
Då vet du att då är det över




Fri vers av KattSvansFein
Läst 185 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-21 15:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och i bakgrunden hör jag trummorna...
"Lust for Life"!
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

KattSvansFein
KattSvansFein