Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vet du, det kommer en tid då rymden omkring oss är tillräckligt stor för att bära

Midsommarnatten finns där ännu;

den slumrar inombords fastän gryningen redan vaknat

 

i medvetandet surrar tankarna kring det enda centrala

rymden som behövs för att bära deras betraktelser,

deras hängivenhet, deras omistliga livsrum

 

tidslinjen

är ett ingenmansland mot insikten

 

och de tillkommande dansar i allt snävare banor tills de en dag förstår

att det är just utrymme som krävs,

perspektiv på tillvaron,

och lika mycket vidd i älskogens kjolar som horisonten anar under sitt himlavalv

 

fästfolket håller andan medan de tillsammans skapar svängrum

 

ser du hur deras zoner lyfts

hur sfärerna slutligen förenas

 

och hur det som tidigare var en barriär

löses upp och blir till en helhet

 

© Birgitta Wäppling, 23 juni 2012




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-23 12:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Alltets samhörighet blir min omedlebara tanke när jag läser dina fina ord.
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP