Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maj


försommaren minner om er

det är maj och försommarens knoppar slår blygt upp sina ögon

möter min blick med förtröstan

vinden smeker mina kinder torra från tårar

himmelens fåglar som rör sig i sträck över nejden

någonstans en gök

långt där borta färglägger molnen minnena av er i rosa dräkt

 

vet du, mamma,

jag tror det var du som lärde mig att stanna upp

att tillåta mig att se färgerna när kvällen kommer

att måla dagern när andan faller på

 

vet du, pappa

jag tror det var du som gav mig så mycket musik inombords

att händerna inte kan låta bli att ge pianots tangenter liv åt kvällen

hör hur vi nynnar, låter fötterna dansa och omfamna sorgen en stund

 

jag vet ju att ni vill

att jag inte bara stannar upp

det finns så mycket uppmuntran i era blickar

som jag tar med mig där jag går

 

blir så glad när jag ser

att ni följer mig från molnen

vet att ni finns där

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-04 23:14



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Varm dikt om en far och en mor som tittar ner från molnen.
2023-06-11

  Monika A Mirsch VIP
Det var minsann första gången som jag blir förärad en 'astronaut' -färd. Jordens grönska ser sååå god ut från dessa höjder!
2023-06-05
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP