Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varsamt

Varandet

 

(djup utandning

 

Skriker med törsten hängandes i lästen

torkar svider bryter borstar bråkar och ser sedan ler

svett

lukt påkallar min uppmärksamhet

utanför hörs ett myller av gåtor

klagande fåglar rungande harrar kunstskallar

avbokade drömmar undvikna konflikter härjar förföljer

ta en sväng om

 

huruvida detta är eller inte är

 

frågan kvarställer vi till senare den senaste gången möjligt

 flyg iväg lilla myrskalle flyg ut i det fria

 

hyttarna hytter som svart silkeslen tjära

I varje farstu bor en dröm om något annat en förhoppningens näste där vi kikar in förväntansfulla

redo att döma

döma in döma ut

Är dom med i vårt sociala klister eller ska vi sparka ut dem till ingenting, kantstötta bollas de runt studsar än hit än dit

och flertalet förgås några uppmanas till förbättring

ett fåtal dör

och två hittar varandra

till sist

 

var är du?




Fri vers av Nio
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-27 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nio
Nio