Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




SÖNDAG 1 JULI 2012

 

   

jag vaknade tidigt trots att jag

låg och läste länge hade svårt

att lägga ifrån mig boken och

släcka lampan det blir så ofta

när boken är bra och spännande

 

det som väckte mig denna tidiga

morgon var nog ljuset som flödade

in genom persiennens springor

och jag kunde ana en blå himmel

där utanför mitt fönster

 

klockan var bara fem när jag gick upp

och drog upp persiennen men bara i

halva fönstret sen kröp jag ner i sängen

igen låg och såg ut genom fönstret

efter en stund gick jag och drog upp

persiennen i den andra halvan av

fönstret genast blev det ännu ljusare

i rummet

 

jag la mig igen låg och såg hur tallens

grenar på andra sidan vägen vajade

i vinden i häggen flög fåglarna fram

och tillbaka kan ana det finns mycket

för dom att äta där

 

till slut måste jag ha somnat när jag

tittar ut genom fönstret nästa gång

vajar inte tallens grenar längre solen

lyser in genom fönstret ger ett vackert

skuggspel på sovrummets golv

 

morgonen har blivit förmiddag en kopp

kaffe sitter bra tänker på hur skönt det

är att få ta det lugnt inte jäkta och stressa

det har jag gjort i så många år tidigare

i livet

 

nu njuter jag av den nya dagen dricker

mitt kaffe går in på datorn svarar på

mejl och meddelande innan jag går

och duschar och får kläder på mig

 

tänker tillbaka på gårdags kvällen

den vackra sommarmusiken i kyrkan

det finns så mycket fint att ta för sig

av och det mesta är nästan gratis

 

 

 

anits 1 juli 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-01 14:43



Bookmark and Share


    sunnanvind
Rofylld skön läsning som känns sååå jordnära o äkta!
2012-07-03

  Anya VIP
Poetiskt vackert, gillar särskilt skuggspelet. Vilken härlig morgon.
2012-07-02

  ResenärGenomLivet VIP
Njutbara rader...
2012-07-01

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag läser en sådan bok nu - "Minnen" av C H Hermansson. Mycket intressanta memoarer.
2012-07-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP