Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




ENSAMHETEN

 

 

ensamhet kan vara så skön så fridfull

jag kan gå runt i rummen låta tystnaden

tala till mig inte känna av alla måsten

ingen som talar om vad jag inte gör men

borde göra

 

ensamheten och tystnaden är helt underbar

när den är självvald

 

numera har jag svårt att lita på människor

öppna mig berätta om svåra och tunga saker

så blir det när man förstår att det jag berättat

i förtroende inte stannat hos den jag berättat

för

 

som att jag aldrig känt mig älskad som barn

allt jag tvingades göra som barn inte ska

behöva göra om all mobbing genom alla

år i skolan

 

mina morföräldrar som var mitt allt min

livlina där mådde jag bra där fick jag vara

barn det kan jag berätta om glädjen som

jag fann dä

 

där hos dom fick jag lära mig om naturen

vad den har att ge oss så värdefull så viktig

att värna om mormor som tog mig till

kyrkan att få sitta där i bänken bredvid

henne dom är många dom stunderna

som jag bevarat i mitt hjärta

 

ensamheten och tystnaden den är underbar

när den är självvald inte när den är ett sätt

att gömma sig för att någon berättat det jag

en gång berättat i förtroende fört det vidare

sånt gör ont väldigt ont

 

 

anits 2 juli 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-02 17:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
En mycket fin text med ett vackert innehåll. gillar!
2012-07-03

    sunnanvind
Fina du, du skriver så fint här samtidigt om när det gör ont livet då det inte är snällt emot en. Du har så rätt i det du skriver...
2012-07-03

  ULJO
Underbar text
2012-07-02

  Sofhia Wirström
massa applåder till fina ord
fina tankar du sätter ner så fint
här på poeter...

dina ord berör
lever kvar
finns alltid närvarande
2012-07-02

  ResenärGenomLivet VIP
Håller med dej. Ibland är det ljuvligt att vara ensam och gärna i tystnad. Sen är det inte alltid lätt att veta vem man kan lita på.
2012-07-02

    ej medlem längre
Ja, självvald ensamhet kan vara rik och du är inte ensam som är ensam...
2012-07-02

  Bibbi VIP
Applåder i mängd!
2012-07-02

  aol
känner igen mej var så trygg hos min mormor
2012-07-02

    ej medlem längre
Kan inte göra annat än hålla med
2012-07-02

    ej medlem längre
Kan inte göra annat än hålla med
2012-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Den självvalda är ljuvlig.
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP