Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Tankar lördag morgon 14 juli 2012

  

 

vaknade mitt i natten runt klockan tre

det var varmt och kvavt, jag gick upp

öppnade fönstret på glänt, genast blev

det svalare och jag kunde somna om

 

vaknade ett par timmar senare såg ljuset

utanför fönstret steg upp, drog upp

persiennen, la mig i sängen igen, låg, såg

ut genom fönstret

 

såg hur molnen vandrade fram och tillbaka

trädens grenar vajade i vinden, det skimrade

en aning i guld, häggens blad hade börjat gulna

det kan inte vara på grund av torka den här

 sommaren, det har nog varit för blött när

den stått med sina rötter i vatten många

gånger denna sommar

 

jag låg länge såg ut genom fönstret hörde

bilar som körde förbi på vägen, inte en

utan många gånger, hemtjänsten som börjat

se till dom som behöver hjälp

 

 

efter en stund har jag somnat om, nästa gång

jag vaknade var det förmiddag, solen sände

sina strålar på mig där jag låg i min säng väntade

 på att börja den nya dagen

 

 

 

anits 14 juli 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-14 11:12



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för en fin berättelse!
2012-07-22

  Michaela Dutius
En skön morgon du beskriver
2012-07-18

  Sofhia Wirström
fin början på en dag. Berör, målande beskrivet.
2012-07-15

  Eva Helene VIP
Fin början på din dag, men avundas dig solen - nej, såklart är jag glad att den lyser på dig :)
2012-07-14

  Lars Hedlin
En ny start varje dag..vackert
2012-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Så gott att kunna ligga kvar och njuta lite extra...ha en skön dag.
2012-07-14

  Ljusletaren
En ny dag med strålar ... det låter bra min vän ;.)

Här med så fäller björkarna blad efter allt regnande och mera regn väntas/ kram
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP