Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto



Jag föddes till den här världen

  

 

jag föddes till den här världen

en värld där omgivningen format

mig, bidragit till den jag är

 

 

ändå har jag sedan barnsben känt

mig som en skugga där jag gömt mig

inte velat synas när jag som liten tös

ofta fick höra sådant ett barn inte ska

behöva höra

 

 

gömd bakom en dörr hörde jag en gång

en av mammas väninnor prata om mig

mitt utseende, hur trulig hon tyckte jag

var, trulig visste jag inte vad det var så

det hade jag många frågor och tankar

om, då tordes jag inte fråga, det tog jag

reda på själv när jag lärde mig använda

ordlistan

 

 

jag föddes till den här världen

en värld där omgivningen inte längre

kan forma mig som den vill att jag helst

ska vara, jag är den jag är, ingen kommer

någonsin att kunna ändra på det

 

 

 

nu finns ingen längre kvar här på jorden

som så ofta hade åsikter om mig under

min barndom och uppväxt

 

 

 

anits 19 juli 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-20 00:48



Bookmark and Share


  arja savela
Jag ser det i min närhet som du så väl beskriver! Det gör ont i hjärtat!
2012-07-23

  Lars Hedlin
Igenkännande och levandes
2012-07-20

  poetryGirl
samma har jag känt, bra beskrivet
2012-07-20

  poetryGirl
samma har jag känt, bra beskrivet
2012-07-20

  Anya VIP
Bra att diktarjaget inte gör det till sin sanning utan accepterar sig själv. Texten andas styrka även om barndomsminnena gör ont.
2012-07-20

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk vilken makt orden har! Det gäller att tänka på vad man säger...
2012-07-20

  Christine Sabel
Å så jag känner igen detta. Men det säger mer om dem än om dig, du är bra precis som du är!!!!!!!!!!
2012-07-20

  Larz Gustafsson VIP
Alla dessa människor med alla sina synpunkter. Tyvärr finns de ju även här på poeter.se. De är väldigt snabba med sina diagnoser, analyser och slutsatser.
Det kliar ständigt i avtryckarfingrarna.
Men alla får äta upp sina ord. Sanna mina ord.
2012-07-20

  Bibbi VIP
Skönt att de är borta i alla fall som skadade Dig.

Tänk vad människor kan vara elaka.
2012-07-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP