Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mygg

I lampans sken leker myggorna tafatt
deras sökande efter ljus verkar kanske lönlös i sig
men lever vidare på sikt.

Ett tag trodde jag att jag skulle klara mig oskadd
men alldeles nyss siktade en närsynt jävel min arm
lyckades leka till sig ett bett.

Allvarlig släckte den sin törst.
Jag födde i den stunden ett liv.

En vindpust från mina lungor fick djuret att tappa fästet.
Flygförmågan var som förglömd
blodstinn, mätt och märkbart belåten

lyckades till slut
klamra sig fast
i luften.









Fri vers av Wash-Able
Läst 168 gånger
Publicerad 2012-07-20 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wash-Able