Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


ÄNTLIGEN MÅNDAG

 

 

 

 

 

så skönt att måndagen äntligen är här

söndagen som varit lägger jag bakom mig

 

 

söndag morgon vaknade av att radion

startade, det var nyheter, hörde inte

vad dom sa och vad som hänt

 

 

jag hade sovit oroligt somnade fram på

småtimmarna, vände mig mot fönstret

kunde ana att det var sol där ute, jag hade

gjort vad som helst för att få ligga kvar en

stund till i sängen

 

 

tyvärr gick det inte, den här söndagen var

det min tur att vara kyrkvärd, försöker sätta

mig upp i sängen, det var svårt till slut satt

jag där på sängkanten, kände hur det värkte

i alla muskler och leder, om jag bott ensam

i en stuga mitt i skogen, hade jag skrikit ut

all min vanmakt all min ilska

 

 

jag hade inte bara en djävulskvärk, jag var

arg på det som hände i min kropp just då

till slut kom jag upp och ut i köket, kunde

göra mig en god kopp kaffe, sen en riktigt

varm dusch, som mjukade upp mina muskler

och leder

 

 

efter att ätit frukost var det dags att åka

till kyrkan, det är mycket att göra i ordning

innan gudstjänsten tar sin början, orolig var

jag att det inte skulle gå bra, det gick bra

enligt prästen och dom andra som var

engagerade under gudstjänsten

 

 

väl hemma igen var jag glad att jag klarade

det som var min uppgift, satte på kaffe

kände att jag behövde det, njöt en stund

vid köksbordet innan jag satte igång tvättmaskinen

efter det var mina krafter slut

 

 

letade upp en film, som jag inte sett på länge

satte mig i soffan, skönt att lägga upp benen

det stod inte på förrän jag la mig ner somnade

hur filmen slutade det såg jag inte, men mindes

sedan tidigare att den slutade bra

 

 

så var tvättmaskinen färdig plockade ur den

och hängde upp tvätten, jag är så glad att

ha en egen tvättmaskin

 

 

värkande dagar är jag tacksam att ha färdig

mat i frysen bara att ta upp och värma i mikron

 

 

söndagen den 15 juli vill jag helst glömma

glad när måndagen kom det var vardag igen

det kändes ändå bättre trots att värken inte

gett med så mycket utan stannade kvar

vardag är för mig vardag det är dom dagar

jag tycker allra mest om

 

 

 

anits 16 juli 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-23 00:11



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Lätt att leva sig in i dina tankar och känslor, fint!
2012-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt med en ny dag efter en som var jobbig...
2012-07-23

  Anya VIP
Jaa vardagar är bra. Smärtsam text där jag känner med diktarjaget.
2012-07-23

  poetryGirl
bra att poeter öppnat igen!
2012-07-23

  Bibbi VIP
Tack för Din skildring!
2012-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Kommer spontant att tänka på en man jag kände som varje måndag utbrast "Äntligen måndag!"
2012-07-23

  ULJO
Fint att du tar oss med på din resa även om den inte var din bästa.
2012-07-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP