Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på en del av skogen där jag tycker om att vanda


Min ränsel

 

 

jag har samlat i min ryggsäck

mycket tungt och smärtsamt

undrar om det är så att jag behöver

rensa om det ska finnas rum för mera

 

 

jag börjar förstå att det är dags

att kasta bort det jag samlat det

gör ont där det ligger och tar plats

det är så mycket som hamnat i min

ränsel så hälften av det hade varit nog

 

 

jag vet inte vad jag ska spara och vad

som ska vara kvar allt är inte tungt

att bära alla ljusa minnen vill jag att

dom ligger kvar och får mig att minnas

det vackra som livet också skäkt mig

 

 

jag behöver någon som hjälper mig

rensa och sortera en hjälpande hand

jag kan inte själv bestämma inte ens

värdera det jag behöver spara och ha

med mig resten av livet jag finns kvar

här i livet på jorden

 

 

 

anits 31 juli 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-01 00:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Känns igen...men man behöver inte bära själv...lämna bördan hos Far...
2012-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Undrar om Isa Quensel
nånsin hade en ränsel?

Ränseln kan man ju se på ett metaforiskt sätt. Allt det själsliga bagage man bär med sig.
I så fall hade säkert även Isa en.
2012-08-01

  Bibbi VIP
Filipperbrevet 3:13,14 och Jesaja 4316-21
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP