Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på platsen jag vill vila när mina dagar är slut


En kväll fylld av dramatik

 

det blev en dramatisk kväll

jag fick svårt att andas, det

kändes som att nu var det

snart slut med livet här på

jorden för mig

 

jag tog mig till telefon ringde

sjukvårdsupplysningen försökte

så gott jag kunde förklara vad

det var, det behövde jag inte

hon hörde hur dålig jag var

 

så hon skickade en ambulans

som kom och hämtade mig, så

väl omhändertagen jag blev

vad dom gav mig det förstod

jag inte då, det jag fick gjorde

så jag mådde lite bättre

 

att vara ensam när livet helt plötsligt

vänds upp och ner det var ingen höjdare

jag kunde låsa upp porten ställa dörren

på glänt, lämna min lägenhets dörr olåst

där efter satte jag mig på stolen och väntade

där satt jag när ambulanspersonalen

knackade på dörren

 

med deras hjälp tog jag mig ut och

in i ambulansen, men jag kommer aldrig

att glömma alla nyfikna ansikten som

stod där undrande i sina fönster

 

jag trodde jag fått en hjärtinfarkt

men efter alla undersökningar visade

mitt hjärta sig att må bra, jag hade

fått ett ordentligt astma anfall och

vad som utlöst det är svårt att veta

 

jag kan ha haft en begynnande infektion

eller så var det hon som gick förbi min

altan när jag satt ute, hon doftade som

en hel parfym affär efter att ha fått mera

medicin så blev jag bättre och bättre

med tabletter att ta några dagar framöver

ett recept på antibiotika fick jag åka hem

 

en taxi körde mig hem, väl hemma var

det svårt att koppla av och somna, så

jag skickade sms till mina barn så dom

fick veta att det gått bra, nu gäller det

för mig att ta det lugnt några dagar

och jag hoppas verkligen slippa drabbas

så som jag gjorde igår

 

astma anfall visst har haft det, men den

härgången trodde jag att mitt liv snart

var slut

 

 

 

anits 2 augusti 2012

  




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-02 10:24



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilken tur att du orkade kalla på hjälp.
Se till att hålla dig frisk nu för oss alla som älskar att läsa dig
2012-08-08

  Lars Hedlin
Kramar till välgång skänker jag dig!
2012-08-06

  M M Mannheim VIP
Vad skönt att höra att det gick bra för dig. Och att sjukvården fungerade.
2012-08-04

  Eva Helene VIP
Gott att höra att du blev tagen på allvar och så väl omhändertagen!
2012-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Det är alls inte konstigt att man blir panikslagen när man drabbas av något sådant.
Gud ske lov att du är återställd!

2012-08-02

    Bo Bjelvehammar
så bra att det gick så bra
2012-08-02

  arja savela
Skönt att du fick bra hjälp snabbt och ta nu riktigt lungt ett tag! Kram
2012-08-02

  aol
kram, skönt att allt gick bra vännen,
2012-08-02

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att det gick bra...krya på dej.
2012-08-02

  Bibbi VIP
Krya på Dig!

Hälsokram!
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP