Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm i färger

Med kritor har jag målat
hela världen i en bild
en nyanserad verklighet
i rena och klara färger

Jag springer in i bilden
och låtsas för ett ögonblick
att drömmarnas skapelse
är min tillvaro en stund

Tåget på stationen
tar med mig på en tripp
genom gröna hagar
där korna går i rofylldhet

Långt borta i fjärran
skymtar slottet av silver
vi stannar där en stund
för att äta vita smultron

Ekorren som sjunger
att blå är havets bölja
slår sig ner i tågkupén
och äter sina nötter

Regnet faller stilla
målar hela atmosfären
gråa är de orosmoln
som försvinner i blått

Med pasteller har jag målat
hela livet som en tavla
där står verklighetens afton
med det ljuva i sin hand

Jag vaknar i det gröna
drömmens rike står på tå
den har avlat goda minnen
som ger frukt hela dagen




Fri vers av ULJO
Läst 204 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-08-06 03:24



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Färgstarkt och vackert!
2012-08-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Måla sin väg
inte illa denna
dikten jag gilla
och så flöt den
så gott och stilla!
2012-08-06

    ej medlem längre
Underbart vacker tavla du målat!



2012-08-06

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker tavla...
2012-08-06

  aol
underbar poesi vännen, gillas verkligen,
2012-08-06

  mare VIP
Härlig dröm ;)
2012-08-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO