Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Regnet

  

hon sökte ofta skydd

när hans sinne rann över

 

ibland hände det att

hon inte hann ta skydd

 

då stod hon alldeles stilla i hallen

väntade på vad som skulle hända

 

det hjälpte inte att hon lyfte

händerna höll om sitt huvud

 

hon ville inte höra allt han

gapade och skrek, ord som

gjorde så ont

 

ondare än slagen som ibland

tog över, när orden inte längre

räckte till

 

en dag slog regnet in genom

dörren och genom taket

 

han undrade morgonen efter

varför det var så blött i hallen

och i trappan

 

naturligtvis var det hennes fel

hon fick ofta skulden när något

blivit fel

 

när hon fick se svärtan i hans ögon

blev hon rädd, riktigt rädd, hon

sprang ut tog sin cykel och cyklade

för livet

 

hoppades att han inte skulle komma

efter henne, den gången gick det bra

hon gömde cykeln och smög bakvägen

till sin vän, där kunde hon känna sig

trygg för en stund

 

 

anits 10 augusti 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-10 19:08



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket berörande, griper tag i ens inre och skakar om
2012-08-14

  poetryGirl
skrämmande dikt..men bra
2012-08-11

  Eva Helene VIP
Text som verkligen berör!
2012-08-11

  Anya VIP
En mycket stark text som på ett levande sätt beskriver händelser i mörkret. Bra!!!
2012-08-11

  ResenärGenomLivet VIP
Smärtsamma minnen...
2012-08-10

  arja savela
Starkt berörande!
2012-08-10

    ej medlem längre
Starka efranheter, ett rop på frid!
2012-08-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP