Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Franciskus

Den helige Franciskus

går genom tid och rum.

Vandrar genom århundradena,

med sina böner och sin fromhet.

Borde vara vår ledstjärna

på vår egen vandring genom livet.

 

För han visar oss att blommorna

och fåglarna är våra syskon.

Ingen är sämre

eller mindre värda

 

Årstiderna skiftar

och som blommarna vissnar vi ner

och dör.

Vi kommer från intet

och blir något för en stund.

När vår dag lider mot sitt slut

ska vi åter bli till stoft.

 

Franciskus lär oss

att det är genom fattigdom

vi växer som människor.

Att det är genom enkelhet

och i tystnad

som vi kommer närmare Gud.

Fullbordat

 

Ett litet nyfött barn

i en krubba.

I ett land långt borta

i en avlägsen tid.

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-13 21:23



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket fin och viktig text
2012-08-16

  Bibbi VIP
Å, vilken viktig text.

"Att det är genom enkelhet

och i tystnad

som vi kommer närmare Gud."
2012-08-14

  Heikki Hellman
Berörde i sin redighet. Kort och tydligt skriven.
2012-08-14

    ej medlem längre
My fint!
2012-08-14

  walborg
Blir återigen berörd av enkelheten i orden i denna vackra text som på få rader säger så mycket väsentligt
2012-08-13
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP