Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av tidigare dikt


Gränderna i Tortosa

I en gränd om natten

tysta steg går fram

i skuggornas rike.

De mörka gångarna ger en förnimmelse

av att man vandrar i ett rum

och ett till,

ständigt förändliga.

 

Sedan ut på ett torg

som att vandra i en sal

i vars tak månen och stjärnorna

bildar en hel värld.

 

Staden lever ett andra liv

om natten.

Då skuggorna tar över

och mörka män

möts i tyst gemenskap.

 

Sorlet från dagen som var

hörs på avstånd,

som om det väntar på sin tid.

Madonnabilden hänger i dödens katedral

ditt inga skuggor når in.

 

Mörkrets män går vakt

om natten i gränderna

i Tortosa.

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-13 21:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fin beskrivning av en stämning.
2012-08-14

  Heikki Hellman
Ett fascinerande minne. En fin idé att beskriva denna lilla spanska stadens stämning i form av ett poem. Har själv besökt stället och återvände gärna dit i mina tankar!
2012-08-14

  walborg
Stämningsskapande text - associerar till små städer i Italien som Assisi t ex
2012-08-13
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP