Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Att ha och inte ha"

Jag kan fylla en dikt eller en text

med en massa med ord.

Skriva oförståligt,

så ingen förstår

och få Nobels litteraturpris.

 

Eller så kan jag skriva

så i alla fall så några förstår

och publicera det på poeter!

 

Jag kan fylla min kropp

i fina kläder

och tro att jag är bättre

än alla andra.

Eller fylla min kropp

i jeans och T shirt

och vara normal.

 

Jag kan fylla mitt liv

med massa med fina prylar

för att visa vad jag har råd med.

Eller leva ett normalt liv

och fylla det med allehanda

saker som jag behöver.

 

Men mest av allt

kan jag fylla min funktion

i det mänskliga samhället.

Ge det jag har råd med

till de som inte har något.

 

Ja, helt enkelt

tänka på varandra!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-15 23:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint och klokt och sant skrivit

2012-08-16

  Heikki Hellman
Mycket fint, enkelt och kort har du sagt många sanningar.
2012-08-16

  walborg
Omdöme och balans - värdigt liv
2012-08-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP