Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är stolt för att min svärfar gav mig sitt bälte han hade under hela kriget. Så jag fick en känsla av krigets oerhörda smärta.


Finlands tappra gossar

Tack för att du så tappert stred

vid Tienhaara - Finlands lås.

Du stred för ditt land

och de rikas stormaktsdrömmar. 

Sen när du kom hem

fick du skit

för att du talade svenska.

 

Men Marttinen

eran kommendant

visade sin hyllning

till sina tappra 

finlandssvenska gossar.

Att han lärde sig svenska.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-16 10:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för detta!
2014-01-30

  M M Mannheim VIP
Men "finnarna" har aldrig beundrat Sverige! Med undantag av finlandssvenskarna.
2012-08-20

  walborg
Innerligt tack för Din berättelse som gör gott
2012-08-16

  poetryGirl
vi svenskar har alltid beundrat finland
2012-08-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP