Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landsortsväg

Jag dricker mitt kaffe
när klockan är sex
och korna de råmar
här är inget spex

Jag ser bort mot vägen
där höskrindan går
nog är det min tillvaro
det nu jag förstår

Landsortsväg för mig bort
dit där människor bor
mot en plats långt borta
där som kärleken gror

Där ute i ladan
jag mockar min skit
från sköna flickor
hörs ingen invit

Jag plöjer min jord
på gammalt vis
det går inte fort
men jag är ej novis

Landsortsväg för mig bort
dit där människor bor
mot en plats långt borta
där som kärleken gror

Jag jobbar i skogen
med yxa och såg
och odlar på åkern
min havre och råg

När lördagen nalkas
jag vill gå på fest
när flaskan är tömd
då sover jag bäst

Landsortsväg för mig bort
dit där människor bor
mot en plats långt borta
där som kärleken gror

Jag lagar min traktor
med mejsel och tång
bensinen den rinner
och natten blir lång

Hästarna ska ryktas
och grisen ha mat
lien bör slipas
här går ej att vara lat

Landsortsväg för mig bort
dit där människor bor
mot en plats långt borta
där som kärleken gror

Jag ordar min mat
där i öppna spisen
det blir en delikatess
den helstekta grisen

Med spik och hammare
jag bygger mitt hus
det blir säkert bra
men där saknas ljus

Landsortsväg för mig bort
dit där människor bor
mot en plats långt borta
där som kärleken gror




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-17 22:19



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Fina rim i din rofyllda dikt
2012-08-18

  anits VIP
En vacker dikt med mycket nostalgi
som väcker många minnen hos
mig som läser
2012-08-18

  Chawa VIP
Nostalgin sjunger om dina ord, jag minns min egen barndom så klart...där vill jag vandra på denna landsväg och höra och se allt detta vackra. Fin bild...ögat vill vandra där.
2012-08-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO